Omgeving

Activiteitenkalender
Kijk voor actuele uitstapjes in heel Drenthe op deze site.

Golfpark Exloo
De 18 holes golfbaan aan de Valtherweg is gelegen aan de rand van de Hondsrug met weidse vergezichten op de Hunzevallei. De fraai aangelegde golfbaan zorgt ervoor, dat u tijdens een sportieve inspanning, ontspannen kunt genieten van het prachtige Drentse landschap.

Kabouterland
In het hart van het Drentse dorpje Exloo ligt Kabouterland. Een leuke dag uit vol met kabouters, trollen, dieren en volop speelgelegenheid in diverse speeltuinen zowel binnen als buiten.

Hippisch Centrum Exloo
De manege in Exloo heeft de beschikking over 3 grote rijhallen. Eén rijhal heeft een oppervlakte van ruim 65 bij 35 meter en 2 rijhallen hebben elk een oppervlakte van ruim 20 bij 40 meter. Daarnaast beschikt het Centrum nog over ruim 60 stallen. Ook heeft het Hippisch Centrum Exloo een zeer groot buitenterrein.

Schaapscheerdersfeest
Elk jaar op de zaterdag voor Pinksteren wordt het schaapscheerdersfeest en de Exloërjaarmarkt georganiseerd in Exloo. Met het Nederlands kampioenschap ambachtelijk schaapscheren, talloze kramen op de Exloërjaarmarkt, muziek en activiteiten voor kinderen.

Sivo dansfestival
Vijf dagen genieten van wervelende shows bij SIVO dansfestival in Odoorn. SIVO is een internationaal folklorefestival met zang, dans, vele authentieke muziekinstrumenten en kleurrijke klederdrachten in een unieke sfeer. Dit festival vindt jaarlijks plaats in Juli.

Zwembad De Leewal
Ligging in bosrijke omgeving met prachtig heideveld Veel recreatieve voorzieningen met o.a. grote glijbaan.

Outdoor Grolloo
Je beleeft in ieder geval de natuur in Drenthe op een heel andere manier. In een bos van ca. 1,2 ha zijn vijf parcoursen gebouwd. Je klimt via de hindernissen van boom tot boom. De parcoursen zijn tot 7 meter hoog en bieden je uitdaging, plezier en avontuur.

Boodschappen
De plaatselijke supermarkt heeft ook een boodschappenbezorgservice. (Spar Exloo, 0591-549082)